Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Vertaistuen merkitys

Ilmakuva Mikkelistä. Kuvan päällä on valkoinen OLKAn logo.

Tervetuloa seuraamaan OLKA-viikkojen tapahtumia! Tänään kerromme vertaistuesta ja saat tutustua Suomen Kipu ry:n vertaistukija Kimmoon ja kipukoira Rölliin, jotka toimivat Mikkelin OLKA-pisteellä.

Mikkelin OLKAssa toimivat vertaistukijat ja aula-avustajat ovat näkyvä osa sairaalassa. Kaikki vapaaehtoiset on koulutettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet sairaalan toimintaperiaatteisiin, kuten hygieniaan ja vaitioloon. Vertaistuki on omaehtoista, vastavuoroista kokemusten vaihtoa. Vertaistuki antaa toiveikkuutta tulevaan. Vertaistuki on kokemusten vaihtoa: kertomista ja kuuntelemista. Molemmat luovat ymmärretyksi tulemisen tunnetta.

Mikkelissä OLKA-toiminnassa on mukana 31 yhdistystä, jotka pitävät OLKA-pisteellä teemapäiviä ja ylläpitävät opaskansioita. Teemapäivät ovat suosittuja ja yhteistyö yhdistysten välillä on mutkatonta. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten oppilaitosten kanssa.

Suomen Kipu ry on yksi OLKA-pisteellä toimivista yhdistyksistä. Suomen Kipu ry:n vertaistukija Kimmo Kanniainen vierailee OLKA-pisteellä aina kipukoira Röllin kanssa. Tutustu Mikkelin OLKA-toimintaan, vertaistukijan ja kipukoiran tehtäviin videolla:

OLKA Mikkeli

  • OLKA-piste sijaitsee Mikkelin keskussairaalan (Porrassalmenkatu 35-37) ala-aulassa, pääoven vieressä.
  • Toiminta alkoi keväällä 2019
  • Ajankohtaisia kuulumisia voit seurata sosiaalisesta mediasta: Facebookissa nimellä OLKA Mikkeli ja Instagramissa @olkamikkeli.
  • Estery:n OLKA-hanketta rahoittaa Stea Veikkauksen tuotoilla. Estery Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry kokoaa yhteen 58 sosiaali- ja terveysalan ja muulla hyvinvointialalla toimivaa yhdistystä. Esteryn tehtävänä on tukea jäsenyhdistystensä toimintaa, yhteistyötä ja vaikuttamismahdollisuuksia (estery.fi).
  • Kumppanina Essote Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden hyvinvointiyhtymä (essote.fi)

Kirjoittaja: Teea Lång, projektipäällikkö Estery, OLKA Mikkeli / [email protected]

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content