Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Vapaaehtoiset kertovat hyvästä kohtaamisesta

Kokoustila, jossa on muutamia ihmisiä, joissa osa istuu pöydän ääressä. Iso näyttö on päällä. Vaasan OLKAn työntekijä Niina Hakala jakaa papereita. Kuva on hieman epätarkka ja heilahtanut.

Tervetuloa seuraamaan OLKA-viikkojen tapahtumia! Tänään Vaasan OLKA-toiminnan vapaaehtoiset kertovat, mikä kohtaamisissa on tärkeää.

Kohtaamiset ovat OLKA-toiminnan ytimessä; toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKAssa kohdataan potilaita ja heidän läheisiään, sairaalan henkilökuntaa sekä muita vapaaehtoisia.

Korona on vaikeuttanut kaikenlaista kohtaamista, kun ihan arkipäiväisetkin kohtaamiset on rajattu minimiin. Kaipaamme kuitenkin yhteyttä toisiin ihmisiin, sen vuoksi on tärkeää löytää vaihtoehtoisia tapoja mahdollistaa vuorovaikutus ihmisten välillä.  Tärkeään rooliin koronan aikana ovat nousseet erilaiset virtuaaliset tavat pitää yhteyttä verkon kautta.

OLKA Vaasa järjesti vapaaehtoisten kahvitilaisuuden syyskuussa, osa oli paikan päällä ja osa oli mukana Teams-sovelluksen kautta. Tilaisuus oli onnistunut, vapaaehtoisista oli mukava kohdata toisiaan pitkän tauon jälkeen. Videolla kuulet tunnelmia vapaaehtoisten tapaamisesta ja heidän mietteitään, mikä kohtaamisessa on tärkeää.

OLKA Vaasa

  • Vaasan OLKA-piste sijaitsee Vaasan keskussairaalan ala-aulan infopisteen takana olevalla käytävällä (Hietalahdenkatu 2-4)
  • Toiminta alkoi keväällä 2019
  • OLKA Vaasan ajankohtaisia asioita ja tapahtumia voi seurata Facebookissa nimellä OLKAVaasa ja Instagramissa @olkavaasa
  • Vaasassa OLKA toimintaa toteutetaan Pohjanmaanmaan Yhdistykset ry:n (pohy.fi)  ja  Vaasan sairaanhoitopiirin (vaasankeskussairaala.fi) yhteistyönä. OLKA Vaasan toimintaa rahoittaa STEA.

Kirjoittaja: Niina Hakala, hankekoordinaattori Pohjanmaan Järjestöt ry, OLKA Vaasa / [email protected]

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Jaa artikkeli:

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content