Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Potilasyhdistysten toiminta

Hyvää Ilonan päivää ja tervetuloa seuraamaan OLKA-viikkojen tapahtumia! Tänään kerromme potilasyhdistysten toiminnasta. Jyväskylän OLKA toteutti esittelyvideot kolmen potilasyhdistyksen toiminnasta.

Kevään poikkeuksellinen tilanne pisti Jyväskylän OLKAn miettimään, miten voisimme tuoda potilasyhdistysten toimintaa näkyväksi, sillä mm. teemapäivät jouduttiin perumaan. Pohdinnan tuloksena OLKA Jyväskylä haastoi potilasyhdistyksiä lähtemään mukaan toteuttamaan videoita yhdistysten toiminnasta poikkeusaikana. Tavoitteena oli myös kertoa videoiden katsojille siitä, kuinka yhdistykseen voi kaikesta huolimatta olla yhteydessä ja rohkaista ihmisiä yhteydenottoihin. Potilasyhdistykset ovat epidemiatilanteesta huolimatta tarjonneet runsaasti vertaistukea ja asiantuntija-apua, ja yhdistykset ovat siirtäneet monia toimintojaan verkkoon nopeallakin aikataululla. Opettelimme kaikki uutta!

Vertaistalo on valtakunnallinen -verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen potilasyhdistysten tarjoamaa vertaistukea sairastuneelle ja hänen läheisilleen. Lisäksi Keski-Suomessa toimii paikallinen Yhdistystori.fi-sivusto (https://www.yhdistystori.fi/tukea-ja-toimintaa-etana/ ).  Näiden sivustojen kautta on tänä aikana etsitty potilaille ja omaisille vertaistukea ja tietoa sekä potilasyhdistyksiä on rohkaistu ja kannustettu viemään omat tietonsa näihin palveluihin. 

Tärkeää on tässäkin ajassa muistaa, että potilasyhdistykset ja me OLKA-toimijat voimme edelleen olla aktiivisia ja yhteistyössä voidaan toteuttaa monenlaista uutta. 

Innostavaa syksyä ja tutustu yhdistysten toimintaan:

Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry

Keski-Suomen Muistiyhdistys ry (K-S Muistiyhdistys)

Keski-Suomen Sydänpiiri ry

OLKA Jyväskylä

  • Jyväskylässä on kaksi OLKA-pistettä. Toinen sijaitsee Kansalaistoiminnankeskus Matarassa aulassa (Matarankatu 6 A1) ja toinen Keski-Suomen keskussairaalassa kahvio Paussin takana olevassa aulassa (Keskussairaalantie, Jyväskylä)
  • Toiminta alkoi keväällä 2019
  • OLKA Jyväskylän ajankohtaisia asioita ja tapahtumia voi seurata Facebookissa nimellä OLKAJyväskylä
  • Jyväskylässä OLKA toimintaa toteutetaan Mataran (matara.fi)  ja KSSHP:n (ksshp.fi) yhteistyönä. OLKA Jyväskylän toimintaa rahoittaa STEA.

Kirjoittaja: Niina Kankare-Anttila, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, OLKA Jyväskylä / [email protected]

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content