Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Tervetuloa mukaan OLKA-viikolle 9.-15.10.2020!

OLKA-viikon mainos, jossa kiitetään vapaaehtoisia ja yhdistyksiä.

OLKAssa on vietetty jo useana vuotena Vapaaehtoinen ILONA -tapahtumaa Ilonan nimipäivän tienoilla. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda iloa sairaaloihin vapaaehtoisten voimin ja kulttuurin keinoin. OLKAssa mukana olevien vapaaehtoisten lisäksi mukaan on kutsuttu ammattilais- ja harrastajataiteilijoita tutustumaan sairaalavapaaehtoistoimintaan yhden päivän ajaksi. 

Ilonan päivänä ollaan nautittu musiikki-, teatteri- ja muista kulttuurielämyksistä, pidetty OLKA-pisteellä ns. avoimia ovia, jolloin on tarjottu herkkuja ja kiitetty vapaaehtoisia. Tapahtuma on aina otettu ilolla vastaan; vapaaehtoiset ovat saaneet mahdollisuuden ilahduttaa sairaalan potilaita, potilaiden läheisiä ja sairaalan henkilökuntaa. Ilon antaminen tuo hyvän mielen myös vapaaehtoiselle itselleen. Päivä täytyy jaetuista pienistä ilon hetkistä.

Tapahtuma on laajentunut Ilonan päivästä OLKA-viikoksi

Tapahtumaa vietetään tänä vuonna pääosin verkossa. Tapahtumia on viikon aikana useampia ja niitä toteuttavat OLKA-toimijat eri puolilla Suomea.  Tapahtumasta muodostui OLKA-viikko, joka alkaa 9.10. Ilonan nimipäivästä päättyen 15.10. kansainväliseen vertaistuen päivään.

Tapahtumalla haluamme nostaa esille OLKA-toiminnan tärkeyden ja samalla kiittää kaikkia mukana olevia hienosta yhteistyöstä meidän kaikkien hyväksi. Kiitos vapaaehtoiset ilon ja tuen tuonnista potilaille ja potilaiden läheisille. Kiitos potilasjärjestöt, että olette lähellä potilaita antamassa tietoa tarjoamastanne tuesta. Kiitos sairaalat, että mahdollistatte toiminnan lähellä potilasta. Kiitos sairaalan henkilökunta ja sairaalassa toimivat muut työntekijät, että ohjaatte tukea tarvitsevia potilaita ja potilaiden läheisiä OLKA-palvelun piiriin ja autatte toimimaan sairaalassa. Kiitos kaikki Suomen OLKA-toimijat, että olette yhdessä kehittämässä toimintaa meidän kaikkien hyväksi.

Tervetuloa mukaan OLKA-viikolle 9.-15.10.2020!

Seuraa OLKA-viikon aikana paikallisia OLKA facebook-sivuja ja Olkatoiminta.fi:n ajankohtaista-palstaa! Viikon aikana joka päivä tapahtuu jotain verkossa:  

pe 9.10. Ilonan päivä! OLKAn yhteistyö yhdistysten kanssa (OLKA Jyväskylä)    

la 10.10. Vapaaehtoiset kertovat hyvästä kohtaamisesta (OLKA Vaasa)  

su 11.10. Vertaistuen merkitys (OLKA Mikkeli)

ma 12.10. Opiskelijat OLKAssa ja luonto, Facebook-livelähetys klo 10-14 (OLKA Pori) Löydä tapahtuma OLKA Pori -Facebook-sivuilta

ti 13.10. Vapaaehtoinen sairaalaopas tukenasi (OLKA Lahti)  

ke 14.10. Kulttuuria OLKAssa (OLKA Kuopio)   

to 15.10. Kansainvälinen vertaistuen päivä! Mitä vertaistuesta voi saada (OLKA Pääkaupunkiseutu)

to 15.10. klo 17.00-18.30 Vertaistuen merkitys hyvinvoinnille -verkkotapahtuma. Ilmoittaudu 14.10. mennessä sähköpostitse [email protected] (OLKA Lahti)

OLKAn vertaistukijoille yhteinen tapaaminen verkossa 15.10. klo 10-12

Ilmoittaudu sunnuntaihin 11.10. mennessä tämän linkin kautta: https://my.surveypal.com/Kansainvalinen-vertaistuen-paiva-15.10.2020. Lähetämme sinulle tarkemmat tiedot sähköpostiin ma 12.10.2020

Paikallisesti tapahtuu

5.-9.10.  OLKA Oulu starttaa OLKA-viikkoon hieman etukenossa, kun OLKA-toiminta on esillä KummpisKiskalla järjestötalo Kumppanuuskeskuksessa (Kansankatu 53, Oulu). Tarjolla esitteitä ja OLKA-karkkeja.

9.10. klo 10-12 Vaasan Keskussairaalan OLKA-pisteellä mehu- ja keksitarjoilu. PERUTTU KORONAN TAKIA.

9.10. klo 10-13 Keski-Pohjanmaan keskussairaalan OLKA-pisteelle (A1-aula) on sairaalan henkilökunta tervetullut tutustumaan ja kuulemaan OLKA-toiminnasta. Tapahtuman teemoina on ”Näy pimeässä” ja ”Kysy – me vastaamme”.

12.10. klo 8.30-11.30 Oulun yliopistollisen sairaalan OLKA-pisteellä (sisäänkäynti G) paikalla vapaaehtoistoiminnan koordinaattori ja mentorivapaaehtoisia kertomassa vapaaehtoinen ILONA-palvelusta.

14.10. klo 8.00-15.30 OLKA-pisteen avajaiset Kainuun uudessa sairaalassa.

15.10. klo 14.00-17.00 OLKA Kainuu järjestää OLKA-viikon tapahtuman Kajaanissa Kesäkoti Invalassa (Karankatie 20, Kajaani). Ohjelmassa ulkoilua, tutustumista, asiantuntijaluento vertaistuesta sekä kokemuksia vertaistukijana toimimisesta. Ilmoittautuminen ja lisätietoja: www.kainuunnuotta.net/fi/olka-viikko-9-15102020/

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Jaa artikkeli:

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content