Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Elämä ei aina mene niinkuin sitä itse suunnittelee

Mainos vertaistukikoulutuksesta. Kouluttaja Ulrika Björkstam hymyilee ja katsoo kameraan. Hänen kasvoistaan näkee, että hän on ollut onnettomuudessa.

Kuvittele, että päällesi putoaisi lentokone, kasvosi ja kehosi palaisivat kauttaaltaan, menettäisit työkykysi ja avioliittosi kariutuisi. Miten selviäisit? Tule kuulemaan vertaistuen merkityksestä sairauden ja kriisin keskellä.

Seinäjoen OLKA-toiminta eli Seinäjoen Järjestötalon/Yhteisöjen Yhdistys ry ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöt kutsuvat etäyhteydellä vertaistukeen liittyvän koulutuksen äärelle ti 15.9.2020 kello 13-15.

OLKAn arvoista ensimmäisenä on toisiaan arvostava hyvä yhteistyö. Tämän yhteistyön tuloksena on hioutunut ensimmäinen Seinäjoen keskussairaalassa järjestettävä vertaistukeen liittyvä koulutus.

Koulutuksen tavoitteena on laajentaa ymmärrystä vertaistuesta osana paranemisprosessia. Koulutus on maksuton ja tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä kaikille vertaistukiasioiden parissa toimiville.

Kouluttajana toimii Ulrika Björkstam, valmentaja, kirjailija ja keynote-puhuja. Marraskuussa 2008 suihkukone syöksyi suomalaisen Ulrikan päälle. Onnettomuus mullisti työlleen omistautuneen nuoren naisen elämän raa’alla tavalla. Elintärkeäksi muodostui löytää vastaus kahteen kysymykseen: Mistä saada voimia selviytymiseen? Mikä on se elämä, jota haluaa elää? Koulutuksessa tuodaan esille omakohtaisella tavalla vertaistuen merkitys sairauden ja kriisin keskellä sekä toivoa ja keinoja selviytyä elämässä eteenpäin.

Ilmoittautuminen 11.9.2020 mennessä linkin kautta: http://bit.ly/vertaistuki

Osallistuminen tapahtuu Skype- yhteydellä. Osallistumislinkki lähetetään ennen koulutusta sähköpostiin.

Lisätiedot 040 680 7909, [email protected]

Kirjoittaja: Tarja Kulmala, OLKA-koordinaattori, Seinäjoen Järjestötalo

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Jaa artikkeli:

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content