Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Valtakunnalliset OLKA-verkostolaiset kohtasivat vihdoin toisensa Tampereella

Kolme vuotta edellisestä kohtaamisesta oli kulunut, kun valtakunnallisen OLKA-verkoston työntekijät pääsivät tapaamaan toisena. Tapaamispaikaksi valikoitui Tampere, joka on verkoston yksi uusimmista OLKA-paikkakunnista. TAYS tarjosi tapaamiselle hienot puitteet, jossa verkostolaisten oli hyvä tutustua toisiinsa ja oppia uutta!

TAYSin pääovelta kuva, etualalla ihmisiä.

Kaksi päiväisessä tapaamisessa tavoitteena oli oppia tuntemaan verkostolaiset. Yhteistyön tekeminen on paljon helpompaa, kun tuntee muita toimijoita. Toinen teema oli verkoston osaamisten esilletuominen sekä keskusteluissa että tapaamisen eri osioiden toteuttamisessa. Kiitos TAYSin ylihoitaja Kaija Leinolle tervetulosanoista ja koko Pirkanmaan OLKAlle järjestlyistä.

Verkoston tutustuminen aloitettiin Seinäjoen OLKAn Tarja Kulmalan ja Sarita Vihtosen toimesta erilaisilla tutustumisharjoitteilla, joiden jälkeen siirryttiin keräämään verkoston jäsenten supervoimia. Nyt tiedämme, kehen ottaa yhteyttä, jos haluaa apua Canvan kanssa tai tilaisuuden järjestämisessä.

Loppuiltapäivä käytettiin valtakunnallisen OLKA-verkoston kehittämiseen, ennen kun siirryttiin valmistautumaan iltaa varten. Illan ohjelmassa oli kesäteatteria ja yhteinen illallinen Tampereen kauniissa kesäillassa.

Tampellan rannasta joki ja kesäilta.

Torstaina opittiin uutta materiaaleista, Toivo-sovelluksesta ja vapaaehtoisten johtamisesta

Torstaina aamu aloitettiin kahdella eri verkoston toimintaan liittyvällä työpajalla: materiaalipaja ja Toivo-työpaja. Materiaalipajassa jaoimme ideoita eri valmennusmateriaaleista toisillemme. Niitä olikin monenlaista tarjolla. Kiitos Reetta, Elina ja Niina kun otitte nämä kokonaisuuden vastuullenne.

OLKA-verkoston tyäöntekijät tutustuvat pöydällä oleviin valmennusmateriaaleihin.

Päivien pääpuhujaksi oli kutsuttu Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen aiheella ”Vapaaehtoisten johtaminen”. Anninan puheenvuoro herätti paljon ajatuksia ja uskon, että moni vie tästä mukanaan alueelleen uusia tuulia, jotta vapaaehtoisten johtaminen olisi yhä laadukkaampaa ja sitoutuneempaa OLKA-paikkakunnilla.

Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen luennoimmassa vapaaehtoisten johtamisesta.

Päivien lopuksi suuntasimme vielä Artteli-kumppanuusyhdistykseen, jossa saimme laajan esittelyn heidän toiminnastaan ja kierroksen mielenkiintoisissa tiloissa. Artteli toimii OLKA Pirkanmaan koordinoivana järjestönä. Kiitos kun Nina Lindberg mahdollistit vierailumme! Lisätietoja järjestön toiminnasta: https://www.artteli.fi/

Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja kaikille, jotka olitte edesauttamassa ohjelman syntyä. Ensi vuonna suunnataan jollekin toiselle OLKA-paikkakunnalle  – ihan jo jännittää, että minne!

Kirjoittaja: Kaisa Kauhanen, asiantuntija, OLKA®

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content