Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Tule mukaan Sairaalavapaaehtoistoiminnan kesäseminaariin

Kesäinen kukkaketo, jossa etualalla valkoisia päivänkakkaroita.

Valtakunnallisen sairaalavapaaehtoistoiminnan verkoston perinteisesti järjestämä kesäseminaari järjestetään tänä vuonna verkossa Kohtaamispaikkapäivien yhteydessä 21.-22.4.2021. Ohjelmaa on tarjolla runsaasti ja monesta näkökulmasta niin yhdistyksille, vapaaehtoisille kuin vapaaehtoistoimintaa koordinoiville. Ohjelma on kaksipäiväinen ja koostuu samaan aikaan tapahtuvista rinnakkaissessioista. Osallistuja voi koota itselleen mieluisen ohjelman valitsemalla kiinnostavimmat sessiot ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistuminen on maksutonta.

Tähän alle on koottu Kohtaamispaikkapäivien ja kesäseminaarin ohjelmasta muutama nosto, jotka voisivat sopia erityisesti sairaalavapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Huomaa, että osa ohjelmasta on vain OLKA-verkoston työntekijöille ja vapaaehtoisille. Katso koko ohjelma EJY ry:n sivuilta.

Ilmoittautumiset tapahtumaan 9.4.2021 mennessä.

Ilmoittautumiseen

ohjelmaa sairaalavapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille

KESKIVIIKKO 21.4.2021

Klo 10-12 Konstit on monet – Vapaaehtoistoimintaa etänä ja verkossa ennen ja nyt

 • Tilaisuudessa kuullaan kokemuksia niin konkaritoimijalta kuin vapaaehtoisilta, millaista on toimia ja järjestää toimintaa etänä ja verkossa sekä tutustutaan uusiin digitaalisiin työkaluihin.

Klo 13-15 Luotaus tulevaan, mitä tapahtuu vapaaehtoistoiminnassa pandemian jälkeen?

 • Vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus- ja ennakointiprosessin ovat käynnistäneet Kansalaisareena yhdessä Diakonissalaitoksen Kanssala-hankkeen ja Helsingin kaupungin kanssa. Tilaisuudessa esitellään joulukuussa järjestötoimijoille toteutetun prosessiin liittyvän kyselyn tuloksia. Prosessissa kartoitettiin vapaaehtoistoiminnan tulevaisuuteen vaikuttavia asioita ja ilmiöitä, jonka kautta saadaan näkyväksi mitkä ovat ne ajurit, jotka vaikuttavat myös vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen tulevaisuudessa.
 • Infon jälkeen päästään yhdessä työstämään asiaa eteenpäin ja työpajaillaan aiheesta vapaaehtoistoiminnan tulevaisuuskuvat. Mitkä ovat ne ajurit, jotka vaikuttavat myös vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen tulevaisuudessa ja miten voimme ennakoida, millaiseen todellisuuteen tupsahdamme pandemian jälkeen. Miten toimintaa järjestetään; hybridit, verkkotoiminta ja livet. Mitä on tapahtunut ihmisille pandemian aikana ja millaisia olemme, kun tästä päästään?
 • Tilaisuuden toteuttavat: Anne Porthen/Kansalaisareena, Saara-Sisko Jäämies/Helsingin kaupunki ja Saara Timonen/Diakonissalaitoksen Kanssala-hanke.
 • Lisätietoa tulevaisuuden ennakoinnin hankkeen prosessista (Kansalaisareena)

Klo 10-12 Uudet ratkaisut korona-ajan innoittamana, OLKA-verkoston työntekijöille (Vain OLKA-verkoston työntekijöille ja vapaaehtoisille)

 • Tilaisuudessa esitellään seuraavat uudet korona-ajan ratkaisut
 • 1) Tehokas some 2) Järjestöyhteistyön tapana OLKA-paja 3) Oiva-perehdytys verkossa 4) Etäteemapäivät
 • Tilaisuuden toteuttavat OLKA Kainuu ja Kuopio
Kuva: Tussitaikurit

Klo 10-12 OLKA-kollegat tutuksi! Lär känna dina OLKA-kollegor! (Vain OLKA-verkoston työntekijöille ja vapaaehtoisille. Endast för OLKA-nätverkets arbetstagare och frivilliga.)

 • Tutustumista OLKAn vapaaehtoisille molemmilla kotimaisilla kielillä, OLKAn vapaaehtoisille kautta Suomen
 • OLKA frivilliga bekantar sig med varandra på båda inhemska språken, För OLKA-volontärer i hela Finland
 • Tilaisuuden toteuttaa / Arrangör: OLKA Vaasa / OLKA Vasa

Klo 13-15 Helmi-kehittäjäpalvelut OLKAssa (Vain OLKA-verkoston työntekijöille ja vapaaehtoisille)

 • OLKA-verkoston työntekijöille
 • Tilaisuuden toteuttavat OLKA Pori, Oulu ja Kuopio

Klo 15- Verkostoitumista – kohtaamisia verkkoalustalla (Vain OLKA-verkoston työntekijöille ja vapaaehtoisille)

 • Ohjeet verkkoalustalla tapahtuvalle osallistujien kohtaamisille lähetetään myöhemmin tapahtumaan osallistuneille

TORSTAI 22.4.2021

Klo 10-12 The impact of Covid-19 on employee volunteering in South Africa, Desiree Storey, Manager: The FirstRand Volunteers Programme at FirstRand Bank Limited.

 • Tilaisuuden toteuttaa OLKA Pääkaupunkiseutu. Tilaisuus järjestetään englannin kielellä.

Klo 13-15 Vapaaehtoisten koulutus, virkistys ja tuki verkossa

 • Tilaisuudessa käydään läpi seuraavat käytännöt: 1) Toivo-valmennus vertaistukijoille, 2) vapaaehtoisten tuki ja vapaaehtoisten aamukahvit.
 • Tilaisuuden toteuttavat OLKA Kainuu ja Pääkaupunkiseutu sekä VESA-toiminta EJY ry

Klo 13-15 Tarinateatteri Hyvä Kätilö

 • Tule mukaan vuorovaikutukselliseen teatteriesitykseen, jonka aiheena on ”vapaaehtoisten kohtaamiset”. Esitys rakentuu siinä hetkessä perustuen teidän vapaaehtoisten kokemuksiinne vapaaehtoisena. Näyttelijät toteuttavat näytelmän tarinateatterimenetelmällä. Yhdessä pohdimme mitä haasteita, onnistumisia ja merkityksellisiä kohtaamisia tälle matkalle on tapahtunut. Pohdimme myös sitä, mikä auttaa vapaaehtoista jaksamaan tehtävässään.
 • Esityksessä on mukana ohjaaja, joka haastattelee tarinan kertonutta vapaaehtoista, jotenka mitään paineita täydellisen tarinan kerronnan taidoista ei tarvitse ottaa. Tilaisuudessa sekä osallistujilla, että teatterin henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Tilaisuuden tarkoituksena on oppia ymmärtämään ihmisistä enemmän, mitä meissä tapahtuu ja mikä meille on tärkeää. Lisätietoja Tarinateatteri Hyvä Kätilöstä osoitteesta http://www.q-teatteri.fi/tarinateatteri-hyva-katilo/
 • Tapahtuma on tarkoitettu kaikille vapaaehtoisena toimiville
 • Tilaisuuden toteuttaa OLKA Pääkaupunkiseutu.

Klo 13-15 OLKAn oppilaitosyhteistyö

 • Tilaisuuden toteuttaa OLKA Seinäjoki

Key note: Keskusteluälykkyys, Helena Åhman

 • Keskusteluälykkyyden ytimessä on inhimillisyys ja ihmisyys. Jokaisessa organisaatiossa tarvitaan käytännön keinoja vaativiin keskusteluihin tai neuvotteluihin. Hyvä tilannetaju auttaa meitä tekemään parempia päätöksiä.
 • Helena Åhman on ihmismielen ja tilannetajun – ja sikäli myös paineisten tilanteiden Helena Åhmanhallinnan – ammattilainen. Tämä tekee hänestä joustavan, energisen ja oivaltavan puhujan, joka ei jää sanattomaksi. Työpsykologian tohtorina, tietokirjailijana, dekkaristina, valokuvaajana, johtamisen sparraajana ja Vuoden puhujana Helena Åhman pystyy hahmottamaan tilanteita laajasti ja täydentämään monenlaisia juontoja osuvilla tarinoilla.
 • Suomen kysytyimpiin bisnespuhujiin kuuluva työpsykologian tohtori Helena Åhman on voittanut juuri kolmannen kerran Ekonomien kirjallisuuspalkinnon kirjallaan ”Keskusteluälykkyys painetilanteissa”.
 • Tilaisuuden toteuttaa EJY ry

Tervetuloa mukaan!

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content