Vuosi vaihtui – miltä näyttää Toivon vuosi 2023?

Tilastoja Toivo-sovelluksen käytöstä vuodelta 2022. Sovelluksessa soitettu 65 puhelua, lähetetty yli 5600 viestiä sekä aloittanut 62 uutta vertaistukijaa ja 15 uutta järjestöä.

Vuonna 2022 Toivo-sovelluksessa paiskittiin töitä hartiavoimin, kun uusia toimijoita liittyi sovellukseen runsain mitoin.

Painopisteenä viestintä

Sovelluksen ulkoiseen viestintään laitettiin huomattavasti resursseja, ja vuoden aikana sovellusta esiteltiin 56 eri tilaisuudessa muun muassa järjestöille ja sairaaloiden henkilökunnalle. Syyskuussa OLKA-toiminnalla oli upea tilaisuus esitellä Toivoa Sairaanhoitajapäivillä peräti kahdella eri puheenvuorolla. Sovelluksen kehittäjäyritys Mesensei Oy puolestaan järjesti lokakuussa vertaistukiaiheisen webinaarin, jossa kerroimme kokemuksiamme sovelluksesta. Kansainvälisen vertaistuen päivänä lähetimme STT:n kautta lehdistötiedotteen, joka poikikin muutamia mediamainintoja ja kiinnostuneita yhteydenottoja.

Vuonna 2023 jatkamme Toivon ahkeraa markkinointia, jotta tukea tarvitsevat löytäisivät palvelun entistä paremmin. Tiedotamme sairaalahenkilökuntaa vertaistuen ja Toivo-sovelluksen hyödyistä, esittelemme sovellusta asiasta kiinnostuneille järjestöille ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin. Kannustamme ja tuemme myös mukana olevia järjestöjä viestimään, että heidän vertaistukijoitaan voi tavoittaa Toivon kautta: yhteinen ääni on laajempi ja vaikuttavampi kuin yksittäinen.

Kerromme Toivosta aktiivisesti omien somekanaviemme kautta. Oletko huomannut, että OLKA-toiminnassa torstai on Toivoa täynnä? Teemme joka torstai Toivo-aiheisen somepäivityksen – näitä myös mukana olevien järjestöjen on helppo jakaa omissa kanavissaan, joten kannattaa laittaa pääkaupunkiseudun ja oman alueen OLKA-toiminnan sometilit seurantaan!

Sovellus käyttöön entistä helpommin

Tähän mennessä vertaistukijat ovat tulleet mukaan tietyn polun kautta, johon kuuluu ensimmäisenä askeleena sovelluksen käyttöopastukseen osallistuminen. Opastuksia järjestetään Teamsin välityksellä kerran kuukaudessa (tai muuna sovittuna ajankohtana). Jatkossa vertaistukijat voivat suorittaa perehdytyksen myös itsenäisesti verkkomateriaalina, jonka on suunnitellut ja toteuttanut pelipedagogiopiskelija Ronja Kaskela (Taitotalo). Uusi perehdytysmuoto tuo joustavuutta vertaistukijoille: se palvelee muun muassa niitä, joille opastusajat ovat hankalina ajankohtina tai niitä, jotka ottavat uudet digitaaliset alustat helposti haltuun. Uudesta perehdytysmateriaalista kerromme lisää helmikuun blogipostauksessa.

Tulevana vuonna työlistallamme on myös ruotsinkielisen sovellusversion käännätys sekä saavutettavuuden parantaminen. Saavutettavuuden ja eri kieliversioiden lisäksi toivomme, että jatkossakin Toivoon liittyy toimijoita monilla erilaisilla taustoilla. Tavoitteenamme on mahdollistaa vertaistuen saaminen ja tarjoaminen mahdollisimman monelle!

Jos teidän järjestönne olisi kiinnostunut tarjoamaan vertaistukea digiympäristössä ja liittymään Toivo-sovellukseen, voitte ottaa yhteyttä ylläpitoon, [email protected].

Pääkaupunkiseudun OLKA-toiminnan sometilit löydät Facebookista nimellä OLKA Pääkaupunkiseutu ja instagramista nimellä @olkatoiminta. Lisätietoa sinulle lähimmästä OLKA-toimijasta löydät kotisivuiltamme (OLKA-toimijat Suomessa).

Kirjoittanut: Elina Heino, vertaistukikoordinaattori, Toivon ylläpito, OLKA-toiminta / HyTe ry

Skip to content