Tietoa Toivo-vertais­tukisovelluksesta

Käsi, joka pitelee älypuhelinta. Puhelimen näytöllä on auki Toivo-sovellus.

Mikä Toivo-sovellus on?

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n (ent. EJY ry) välillä.

Sovellusta voi käyttää puhelimella tai tietokoneella. Se on ladattavissa sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella. Sovelluksen kehittäjäyrityksenä toimii Mesensei Oy.

Mitä sovelluksessa tehdään?

Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää anonyymisti. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

Sovelluksessa on tietoa vertaistukea tarjoavista järjestöistä ja niiden tapahtumista, joten sovelluksen käyttäjän ei etukäteen tarvitse tietää, mistä järjestöstä vertaistukea voisi saada. Toivo-sovellus tarjoaa järjestöille uudenlaisen toimintaympäristön. Tarkoitus ei kuitenkaan ole korvata kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan sovellus täydentää olemassa olevia vertaistuen muotoja.

Pöydällä on läppäri, jota kohti on nojautuneen kolme ihmistä.

Miksi Toivo?

Idea vertaistukisovellukselle syntyi, kun havaittiin, että OLKA-toiminnan järjestämä vertaistuki erikoissairaanhoidossa ei tavoita kaikkia tukea kaipaavia. Toivo-sovellus on riippumaton ajasta ja paikasta, joten sovelluksen kautta saatava vertaistuki mahdollistaa oikea-aikaisen tuen saamisen eri hoitopolun vaiheissa, osana toipumisen elinkaarta. 

Tietoa Toivo-vertaistukisovelluksesta voit saada sairaaloiden ja lääkärikeskusten henkilökunnalta sekä OLKA-toiminnan kautta.

YHTEYSTIEDOT

Esittelytilaukset, uudet järjestöt ja vertaistukijat sovellukseen sekä painotuotetilaukset: [email protected]

Media: OLKAn asiantuntija Kaisa Kauhanen, [email protected], p. 050 382 7711.

Toivon blogi

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Skip to content