Tietoa Toivo-vertais­tukisovelluksesta

Käsi, joka pitelee älypuhelinta. Puhelimen näytöllä on auki Toivo-sovellus.

Mikä Toivo-sovellus on?

Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n (ent. EJY ry) välillä.

Sovellusta voi käyttää puhelimella tai tietokoneella. Se on ladattavissa sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella. Sovelluksen kehittäjäyrityksenä toimii Mesensei Oy.

Mitä sovelluksessa tehdään?

Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää anonyymisti. Sovelluksen vertaistuki ei liity yksittäiseen sairauteen tai vammaan, vaan tukea voi hakea erilaisilla taustoilla. Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

Sovelluksessa on tietoa vertaistukea tarjoavista järjestöistä ja niiden tapahtumista, joten ovelluksen käyttäjän ei etukäteen tarvitse tietää, mistä järjestöstä vertaistukea voisi saada. Toivo-sovellus tarjoaa järjestöille uudenlaisen toimintaympäristön. Tarkoitus ei ole kuitenkaan korvata kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan sovellus täydentää olemassa olevia vertaistuen muotoja.

Pöydällä on läppäri, jota kohti on nojautuneen kolme ihmistä.

Miksi Toivo?

Toivo-sovellus on kehitetty, koska OLKA-toiminnan tarjoama vertaistuki erikoissairaanhoidossa ei pysty tarjoamaan kaikille halukkaille heidän tarvitsemaansa tukea. Toivo-sovellus on riippumaton ajasta ja paikasta ja sitä voidaan hyödyntää myös erilaisissa kriisivaiheissa. Sovelluksen kautta tuleva vertaistuki mahdollistaa tuen saamisen ketterästi eri hoitopolun vaiheissa, osana toipumisen elinkaarta.

Tietoa OLKA-toiminnasta ja Toivo-vertaistukisovelluksesta voi saada sairaaloiden ja lääkärikeskusten henkilökunnalta.

YHTEYSTIEDOT

Esittelytilaukset, uudet järjestöt ja vertaistukijat sovellukseen sekä painotuotetilaukset: [email protected]

Media: OLKAn asiantuntija Kaisa Kauhanen, [email protected], p. 050 382 7711.

Toivon blogi

Marjon tarina

Olen 37-vuotias Marjo ja asun Eurassa yhdessä perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluu mieheni ja kaksi lasta,

Lue lisää

Martin tarina

Olin mielestäni terve, kunnes neljä vuotta sitten päädyin rintakivun vuoksi ambulanssilla sairaalaan. Selvisin vähällä, ilman

Lue lisää
close

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Skip to content