Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sovellus saattaa yhteen vertaistukijat ja tuen hakijat

Nuori ihminen katsoo puhelintaan.

OLKA on rakentamassa uutta vertaistukisovellusta, joka otetaan käyttöön alkuvuodesta 2021. Sovellus saattaa yhteen tuen hakijat ja koulutetut vertaistukijat ja antaa heille mahdollisuuden viestiä keskenään ilman yhteystietojen vaihtamista. 

Sovellus mahdollistaa vertaistuen hakemisen ajasta ja paikasta riippumatta, vaikkapa omalta kotisohvalta käsin. Sovelluksen käyttäminen on turvallista niin tuen hakijalle kuin sen tarjoajallekin. Kaikki yhteydenpito hoituu sovelluksen kautta chat-viestein ja puheluin.  

Mukana sovelluksessa on aluksi parikymmentä vertaistukijaa noin viidestä eri yhdistyksestä. Vertaistukijoiden määrää lisätään, kunhan vauhtiin päästään. 

Sovelluksesta tulee myös verkkoselainversio, jonka kautta voi vaihtaa viestejä. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa Mesensei Oy. 

Tuen hakijan anonymiteetti säilyy 

Tuen hakija etsii sopivaa vertaistukijaa hakusanojen avulla, eikä hänen tarvitse vielä tietää mistä yhdistyksestä vertaistukea voi saada. Tuen hakijan profiili sovelluksessa on anonyymi, eikä se ole näkyvissä muille kuin niille vertaistukijoille, joiden kanssa hän keskustelee.  

Tuen hakija aloittaa keskustelun ja lähettää viestin vertaistukijalle. Keskustelut ovat salaisia, eikä niitä näe kukaan muu kuin keskustelun osapuolet. 

Luotettavat ja sitoutuneet vertaistukijat 

Vertaistukijan profiili on näkyvillä kaikille sovelluksessa, mutta hän voi itse hallita sitä ja piilottaa profiilinsa tarvittaessa, esimerkiksi loman ajaksi. Vertaistukijat päättävät itse, milloin ovat sovelluksessa tavoitettavissa. 

Mukana olevat vertaistukijat ovat koulutettuja ja haastateltuja vapaaehtoisia ja heidän kanssaan on tehty vapaaehtoistoiminnan sopimus. Vertaistukijat tulevat sovellukseen mukaan ylläpidon hyväksymisen kautta. Vertaistukijoita tuetaan tehtävässään.  

Yhdistykset mukana sovelluksessa 

Vertaistukijat toimivat sovelluksessa oman yhdistyksensä edustajina ja voivat ohjata tuen saajat myös potilasyhdistysten palveluiden pariin. Yhdistykset näkyvät sovelluksessa vertaistukijan profiilissa ja organisaatioesittelyissä. Yhdistykset voivat myös ilmoittaa tapahtumistaan sovelluksen kautta.  

Tulevaisuudessa yhdistykset voivat olla mukana sovelluksessa myös työntekijäroolin kautta ja antaa näin tukea ja tietoa suoraan sovelluksen sisällä.  

Haluatko kuulla lisää?  

Tule OLKAn yhdistystapaamiseen verkossa tiistaina 26.1. klo 9–11. Ilmoittautuminen 24.1. mennessä: [email protected] 

Lisätietoja: OLKAn vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kaisa Kauhanen: [email protected] tai p. 050 382 7711 

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content