Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Sairaan hyvää seuraa – nyt myös podcastina

Pöydän ääressä on kaksi ihmistä selin kameraan. Heistä näkyy vain kädet. Pöydällä on myös mikrofoni ja tietokoneella näkyy äänitysohjelma. Pöydällä on myös värikkäitä kukkia.

Valtakunnalliseen OLKA-verkostoon kuuluva OLKA Kokkola aloitti SairaanHyvääSeuraa -podcastin tekemisen vuoden 2020 lokakuussa. Podcastissa OLKA Kokkolan työntekijät Minna Kallio-Järvinen ja Hanna Kautiainen haastattelevat alueen paikallisyhdistyksiä ja kertovat OLKAn toiminnasta.

”Haluamme tuoda podcastin kautta esille vapaaehtoistoimintaa ja järjestöissä tehtävää työtä sekä tehdä tunnetuksi OLKAn palveluja Suomen sairaanhoitopiirien sairaaloissa. Pääsääntöisesti keskitymme siihen, millaista OLKA-toiminta on Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa”, kertoo OLKA Kokkolan projektipäällikkö Minna Kallio-Järvinen. ”Kutsumme itsemme kylään tai vieraat tulevat meille ja juttelemme kahvikupin ääressä. Tavoitteena on rento ja mukava jutteluhetki vieraidemme kanssa. Pyydämme heitä kertomaan heidän taustayhdistyksensä toiminnasta sekä yhteistyöstä OLKAn kanssa”, kuvailee OLKA Kokkolan projektityöntekijä Hanna Kautiainen.

”Lisäksi juttelemme Hannan kanssa OLKAn palvelutarjottimesta ja järjestämistämme ajankohtaisista tapahtumista Kokkolassa. Esimerkiksi Toivo-valmennus vertaistukijoille järjestettiin marraskuussa etävalmennuksena ja tunnelmia siitä jaoimme joulukuun ensimmäisessä jaksossa”, lisää Minna.

Tämän vuoden puolella julkaistaan vielä yksi jakso, jossa ääneen pääsee joulumuorina toimiva pitkän linjan vapaaehtoinen. Vuoden alussa alkaa uusi tuotantokausi ja silloin suunnitelmissa on kuulla, mitä kaikkea alueen yhdistyksissä tapahtuu.

SairaanHyvääSeuraa -podcastia voi kuunnella esimerkiksi Spotifyn kautta.

Kirjoittaja: Minna Kallio-Järvinen, projektipäällikkö, Kosti ry, OLKA Kokkola

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content