Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

OLKA Pajalla osallisuutta – myös digitaalisesti

Ihmisiä kokouspöydän ääressä.

Paja-nimen saanut tukiryhmä koordinoi, ideoi, suunnittelee ja seuraa toimintaa yhteistyössä OLKAn työntekijöiden kanssa Kainuun OLKAssa.

Kainuussa OLKA-toiminta on lähtenyt liikkeelle vuoden 2020 alussa. Heti alussa työntekijöiden tueksi perustettiin OLKA Paja, joka on Kainuun soten, yhdistysten ja yhteisöjen edustajista koostuva tukiryhmä. Paja koordinoi, ideoi, suunnittelee ja seuraa toimintaa yhteistyössä OLKAn työntekijöiden kanssa. Pajan kautta eri toimijat pääsevät siis vaikuttamaan tuleviin toimintoihin ja palveluihin.

Paja kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa, ja ryhmään kuuluu liki 40 jäsentä. Kokoontumisten lisäksi pajalaisia tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja kerätään esimerkiksi mielipiteitä erilaisten kyselyjen avulla. Ensimmäisen toimintavuoden pääpaino oli toisiimme ja OLKAan tutustumisessa. Tulevaisuudessa kokoontumisten teemat kohdentuvat enemmän toiminnan ideointiin ja seurantaan. Siten saamme toimijoilta arvokasta tietoa kehittämisen tueksi.

Kainuun Aivoyhdistys ry:n varapuheenjohtaja Marja Hirvonen on innostunut OLKAn toiminnasta. “OLKA Paja antaa kaikille toiminnassa oleville yhdistyksille tasapuoliset mahdollisuudet vaikuttaa ja ideoita toimintaan. Paja on antanut hyvät mahdollisuudet tutustua toisiimme ja muihin potilasyhdistyksiin”, kertoo Hirvonen.

Pajan kokoontumiset on järjestetty tilanteen mukaan joko läsnä ollen tai etänä Teamsin kautta. “Teams on ollut erinomainen työkalu, kun ei tarvitse lähteä kauemmaksi. Koko Kainuuta ajatellen myös välimatkat ovat pitkät. Sanoisin kaikille, että rohkeasti vain kokeilemaan”, kannustaa Hirvonen, joka osallistui Teamsin kautta myös OLKAn vertaistukijavalmennukseen.

Kainuun Aivoyhdistyksen Marja Hirvonen ja hänen puolisonsa kävelevät metsäisellä polulla syksyisessä säässä.
Kainuun Aivoyhdistys ry:n varapuheenjohtaja Marja Hirvonen on innostunut OLKAn Paja -toiminnasta. Paja on antanut hyvät mahdollisuudet tutustua muihin potilasyhdistyksiin. Vierellä puoliso Teuvo Hirvonen.

Kirjoittaja: Seija Heikkinen, koordinaattori, Kainuun Nuotta ry, OLKA Kainuu 

OLKA KAINUU

  • OLKA-piste sijaitsee Kajaanissa Kainuun uudessa sairaalassa infon ja kahvion läheisyydessä. Lähin sisäänkäynti pääovesta F1. Osoite: Sotkamontie 13. 
  • Toiminta alkoi tammikuussa 2020 
  • OLKA Kainuun ajankohtaisia asioita ja tapahtumia voi seurata Facebookissa nimellä OLKA Kainuu ja Instagramissa @olkakainuu sekä nettisivuilta olkakainuu.fi 
  • Kainuussa OLKA toimintaa toteutetaan Kainuun Nuotan, Kainuun uuden sairaalan (Kainuun sote) ja yhdistysten välisenä yhteistyönä. OLKA Kainuun toimintaa rahoittaa STEA.  

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Jaa artikkeli:

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content