Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Pääkaupunkiseudulla OLKA-pisteiden kuhinaa

UUMU ry:n vapaaehtoiset Tornisairaalan OLKA-pisteellä.

Tervetuloa tutustumaan pääkaupunkiseudun OLKA-pisteisiin!

OLKA-pisteet ovat avoimia kohtaamispaikkoja, joilla on esillä yhdistysten ajankohtaista materiaalia.

OLKA-pisteillä voit tavata vapaaehtoisen, yhdistyksen edustajan tai sairaalan yksikön työntekijän. Voit myös omassa rauhassa tutustua esillä olevaan materiaaliin, ottaa lehden mukaasi tai istahtaa lukemaan.

Teemapäivät ovat OLKA-pisteillä pidettäviä tapahtumia, joilla yhdistykset tai sairaalan yksiköt kertovat toiminnastaan ja tukimuodoistaan. Ajatuksena on, että sairaalassa kävijät ja myös henkilökunta saisivat lisää tietoa tarjolla olevasta tuesta, ja näin myös tuen pariin pääseminen helpottuu. 

Osassa OLKA-pisteistä on vuorossa myös vapaaehtoisia vertaistukijoita. Vertaistukijat ovat koulutettuja vapaaehtoisia ja sitoutuneita vaitioloon.OLKA-pisteellä toimiva vertaistukija Päivi näkee toiminnan merkityksen siinä, kun “OLKA-pisteellä on ihminen, joka on itse kokenut sairauden, tietää mitä on olla sairas ja, jolla on aikaa kohdata toinen ihminen.” Päivi kertoo, miten “jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen ja tärkeä. Vapaaehtoisena ollaan ihmisenä ihmiselle ja pienikin hetki voi olla päivän pelastus.”

Vertaistukija Päivi Syöpäkeskuksen OLKA-pisteellä

Pääkaupunkiseudun OLKA-toimintaa on Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Tällä alueella OLKA-pisteitä on jo kahdeksan! Helsingissä Meilahden alueella OLKA-pisteitä on Tornisairaalassa, Kolmiosairaalassa, Syöpäkeskuksessa, Siltasairaalassa ja Uudessa lastensairaalassa. Espoossa OLKA-pisteet sijaitsevat Jorvissa ja Espoon sairaalassa. Vantaan OLKA-piste löytyy Peijaksen sairaalasta.

Mikä näistä olisi sinua lähinnä?

Tulevat teemapäivät ja vertaistukivuorot Pääkaupunkiseudun OLKA-pisteillä: OLKA-pisteiden kalenteri 2023

Kirjoittajat: Katarina Pajamaa, OLKA-koordinaattori, Tiina Pursiainen ja Tanja Varpalahti vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit, OLKA Pääkaupunkiseutu

Artikkelin pääkuva: Uudenmaan munuais-ja maksayhdistys Uumu ry Tornisairaalan OLKA-pisteellä teemapäivällä

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content