Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

OLKAlaiset Kohtaamispaikkapäivillä, osa 2

Muistilehtiön sivu, joka täynnä muistiinpanoja ajatuskartan muodossa.

Tervetuloa seuraamaan pääkaupunkiseudun OLKA-tiimin reportaasia Kohtaamispaikkapäivien toisesta päivästä. Tunnelmia ja ajatuksia ensimmäisestä päivästä pääset lukemaan täältä: OLKAlaiset Kohtaamispaikkapäivillä, osa 1.

järjestötorilta Etelä-Afrikkaan

Aamupäivän sessioissa osa OLKA-tiimistä tutustui kohtaamispaikkatoiminnan hyviin käytäntöihin tapausesimerkkien avulla. Osa piipahti virtuaalisella järjestötorilla, jossa toimintaansa esittelivät SPR Keski-Espoon osasto, Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo, Tunne rintasi ry ja Aivovammaliitto ry.

Kohtaamispaikkatoiminnan hyvät käytännöt EMY ry:n järjestämässä sessiossa.
Järjestötorin tietoiskuissa näki ja kuuli hyvin erilaista järjestöelämää.

Osa tiimistä taas matkasi virtuaalisesti Etelä-Afrikkaan kuulemaan vapaaehtoistoiminnasta siellä. Vapaaehtoistoiminnan ohjelmasta First Rand -pankissa vastaava Desiree Storey kertoi koronan vaikutuksista heidän toimintaansa. Koronan vaikutusten ohella oli mielenkiintoista kuulla erityisesti siitä, miten vapaaehtoistoiminta on järjestetty toisella puolella maailmaa ja vieläpä meidän näkökulmastamme hyvin poikkeuksellisessa organisaatiossa.

Sekä maskinjako että osallistuminen Kohtaamispaikkapäiville on mahdollista, kiitos hyvien etäyhteyksien. Terveiset Etelä-Afrikasta toivat kansainvälistä tuulta ohjelmaan.
Vapaaehtoistoiminta koronan aikana on hyvin erilaista kuin ennen koronaa, oltiin sitten Suomessa tai Etelä-Afrikassa. Listaan on koottu erilaisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena verkossa.

Verkkopalveluja ja teatteria

Iltapäivän sessioissa tutustuttiin oppilaitosyhteistyöhön, jota Seinäjoen OLKA on kunniakkaasti toteuttanut. Yksi tiimiläisemme intoutui tekemään oikein ajatuskartan esittelystä. Kiitokset vaikuttavasta puheenvuorosta siis Seinäjoelle!

Vapaaehtoisille suunnattu Tarinateatteri Hyvä Kätilön esitys käsitteli vapaaehtoisten kokemuksia improvisaatioteatterin keinoin.

Improvisaatiota vapaaehtoisten kokemuksiin perustuen.
OLKAn oppilaitosyhteistyö – Seinäjoen suunnalla hienosti toimivaa yhteistyötä menossa!

Sen lisäksi että olimme Kohtaamispaikkapäivillä kuuntelemassa ja oppimassa, pääsimme myös esittelemään omaa toimintaamme muille osallistujille. Kerroimme, miten olemme toteuttaneet Toivo-vertaistukijavalmennuksen verkossa ja esittelimme Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukonetta.

Näin asiantuntija johtaa verkkotilaisuutta – jokainen askel pitää olla mietittynä, kun työtiimi on etäällä.
Vertaistalo on hyvin tunnettu verkkopalvelu Vapaaehtoistyö.fi:n ja Toimeksi.fi:n ohella.

Päivien päätös: keskusteluälykkyys

Kohtaamispaikkapäivät päättyivät työpsykologian tohtori Helena Åhmanin luentoon keskusteluälykkyydestä. Keskustelu kävi kuumana myös luennon kommenttiboksissa, vaikka iltapäivä olikin jo pitkällä. Myös OLKA-tiimi selkeästi mykistyi aiheen äärellä, sillä ainoastaan yksi tiimimme jäsen muisti napata kuvan muistoksi sessiosta!

Helena Åhman jakoi keskusteluälykkyyden viiteen osa-alueeseen.

Tähän päättyy reportaasimme Kohtaamispaikkapäiviltä. Kiitos kaikille päiviin osallistuneille myös OLKAn puolesta! Tulevaisuuden virtuaalisia ja kasvokkaisia kohtaamisia odotellen.

Muistathan, että voit katsella ja kuunnella tallenteita Kohtaamispaikkapäivien valituista sessioista EJYn sivuilla.

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Jaa artikkeli:

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content