Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

OLKA tarjoaa järjestöille mahdollisuuden pitää teemapäiviä sairaaloissa

Oletko kuullut järjestöjen mahdollisuudesta tulla esittelemään toimintaansa sairaalaan OLKA-pisteelle? OLKA-pisteet ovat järjestöjen infopisteitä, joissa tarjotaan potilaille, läheisille sekä sairaalan henkilökunnalle tietoutta tukea tarjoavien järjestöjen toiminnasta.

Teemapäivällä järjestö saa mahdollisuuden esitellä toimintaansa sairaalassa ja kohtaamaan siellä vierailevia ihmisiä, kuten potilaita, omaisia ja henkilökuntaa. Ajankohdan järjestö saa valita itse – olkaa yhteydessä lähimpään OLKA-toimijaan ja saatte tiedon, miten teemapäivien varaus onnistuu. Yhteystiedot toimijoihin koottuna olkatoiminta.fi -sivustolla.

Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry on yksi järjestöistä, jotka ovat säännöllisesti hyödyntänyt OLKA-pisteiden teemapäiviä. Teemapäivät mahdollistavat sairaalaympäristössä kohtaamiset järjestön kohderyhmän kanssa. Järjestösihteeri Sari Ruotsalainen kertoo, että ”Teemapäivät antavat mahdollisuuden tuoda oman järjestön viestiä esille. Vaikka OLKA-pisteellä ei tulisikaan montaa kohtaamista, saa järjestön tärkeä sanoma näkyvyyttä, esimerkiksi sairaalan henkilökunnan keskuudessa, joilla ei välttämättä ole mahdollisuutta pysähtyä keskustelemaan.” Teemapäivän yhteydessä järjestön on mahdollisuus täydentää OLKA-pisteelle lehtiä ja esitteitä.

OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaaloissa. Valtakunnallisesti OLKA-toimii 18 paikkakunnalla lähes kaikkien sairaanhoitopiirien alueilla.  OLKA-toiminnan keskiössä on tuoda tietoutta potilaille ja läheisille tukea tarjoavista järjestöistä. Mahdollistamme myös vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnan sairaaloissa.

Lisätietoja OLKA-toiminnasta www.olkatoiminta.fi, OLKA-paikkakuntien työntekijät ja OLKA asiantuntija Kaisa Kauhanen (050 382 7711 / [email protected]).

Kuvassa Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry:n ja Etelä-Suomen syöpäyhdistyksen Essy ry:n teemapäiväryhmä HUSin Tornisairaalan OLKA-pisteellä

Kirjoittaja: Kaisa Kauhanen, asiantuntija, OLKA-toiminta/HyTe ry

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content