Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

OLKA Etelä-Karjalan syyskuulumisia

Syksy on alkanut mukavan vauhdikkaasti Etelä-Karjalan Omaishoitajat ry:n järjestämällä kesätorikiertueella ja myöhemmin syksyllä on tarkoitus olla mukana vapaaehtoistoiminnan tapahtumassa.

OLKA Etelä-Karjala on ollut mukanan Etelä-Karjalan Omaishoitajat ry:n järjestämällä kesätorikiertueella, jossa olemme olleet mukana ja tavanneet eri yhdistyksien edustajia, mutta myös paljon asukkaita Lappeenrannan lähikunnista ja Etelä-Karjalan alueelta laajemminkin. Toreilla on ollut hyvä tilaisuus kertoa OLKA-hankkeesta, joka on täällä meillä alkanut keväällä 2022. Syksy jatkuu kahden Ilona-valmennuksen myötä ja uusia innokkaita vapaaehtoisia on tulossa toimintaan mukaan oikein mukavasti. Teemapäiviä on varattu keskussairaalan OLKA-pisteeltä mukavasti ja uusia yhdistyksiä on tulossa niitä pitämään.

Paikallisten yhdistysten välistä yhteistyötä teemme parhaillaan muun muassa suunnittelemalla yhdessä Vapaaehtoisten viikolle pop up-tyylistä tapahtumaa paikalliseen kauppakeskukseen. Tarkoitus on nostaa vapaaehtoistyön arvostusta ja tiedottaa erilaisista mahdollisuuksista toimia vapaaehtoisena. Vapaaehtoistoiminnan tapahtuma on 29.11 klo 14-17 Iso-Kristiinassa Clas Ohlssonin edessä olevalla aukiolla. Mukana ovat ainakin Etelä-Karjalan Muistiluotsi, Kaakkois-Suomen sydänpiiri, Saimaan Syöpäyhdistys ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri.

OLKA ETELÄ-KARJALA

  • Etelä-Karjalassa OLKA toimintaa toteutetaan Etelä-Karjalan Yhdistykset ry:n ja Etelä-Karjalan sosiaali -ja terveyspiiri Eksoten kanssa yhteistyönä. OLKA Etelä-Karjalan toimintaa rahoittaa STEA.
  • Toiminta alkoi hankkeen myötä kokoaikaisesti tammikuussa 2022
  • Etelä-Karjalan OLKA-piste sijaitsee Lappeenrannan keskussairaalan pääaulassa pääsisäänkäyntien lähellä (Valto Käkelän katu 1, 53130 Lpr)
  • OLKA Etelä-Karjalan ajankohtaisia asioita ja tapahtumia voi seurata Facebookissa nimellä OLKA Etelä-Karjala

Kirjoittaja: Asta Järvinen, projektikoordinaattori/ Etelä-Karjalan OLKA-hanke, Etelä-Karjalan Yhdistykset ry.

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content