Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Ystävänpäivä-hulinat Savonlinnan OLKA-pisteellä Kansalaistorilla

Ihmisvilinää ystävänpäivän tapahtumassa 14.2.2023 Savonlinnan keskussairaalan Kansalaistorilla.

Ystävänpäivää vietettiin Savonlinnan keskussairaalan OLKA-pisteellä Kansalaistorilla 14.2.2023 hulinoiden muodossa, laajan yhdistys- ja vapaaehtoisporukan voimin.

Myös Matti Muhonen musisoi tapahtumassa. Tapahtumassa pääsi halutessaan osallistumaan yhteisölliseen ystävänpäiväkortin tekoon tai sai taiteilla oman ystävän iloksi. Savonlinnan Seudun Kolomonen ry, Savonlinnan Seudun Romaniyhdistys ry, Savonlinnan Seudun Reumayhdistys ry sekä Savonlinnan Seudun Diabetes ry tarjosivat 120 ensimmäiselle kävijälle ilmaiset kakkukahvit. 

–  Ystävänpäivän vietto, erityisesti yhteisvoimin, linkittyy mitä parhaiten OLKA-toimintaan sekä tukee OLKAn arvoja toisiaan arvostavasta hyvästä yhteistyöstä, kunnioituksesta ja hyvän tekemisestä. OLKA tuo järjestöt lempeästi sairaalan potilaiden ja asiakkaiden palvelupoluille, ja vapaaehtoiset tuovat pyyteettömästi myös toiminnallaan paljon iloa koko sairaalaympäristöön, pohtii Savonlinnan OLKA-toiminnan hankekoordinaattori Mirja Turkka.

–  Vakava sairastuminen voi johtaa sosiaalisen piirin kaventumiseen, ystävät voivat vaihtua ja jotkut jäävät sairastuessaan myös ihan yksin. Yhdistyksenä voimme koettaa etsiä syöpään sairastuneelle tai läheiselle kouluttamamme vertaistukihenkilön tai tarjota saattohoidon tukihenkilön saattohoidossa olevan ihmisen ja hänen läheistensä tueksi, kun aikaa on jäljellä vähän, kertoo terveydenhoitaja Janna Puurunen Saimaan Syöpäyhdistyksestä.

Itä-Savon Luonnonsuojeluyhdistyksen sekä Suomen Luonnonsuojeluliiton väkeä oli ystävänpäivänä OLKA-pisteellä rakentamassa norppaystävällisiä katiskoja sekä jakamassa tietoa toiminnasta. –  Ystävyys voi olla lajirajat ylittävää ja että olisi hyvä, jos ystävällinen ja huomioiva asenne ulottuisi elonkehän kaikkiin lajeihin, kiteyttää toimijaporukka ajatuksiaan ystävänpäivästä.

Savonlinnan Seudun Kolomosen yhdistysapuri Henri Laine mietiskeli ystävyyden merkitystä pilke silmäkulmassa. – Ystävänpäivä on miun mielestä tärkeä päivä, joka muistuttaa meitä pysähtymään ja tulemaan yhteen ympärillämme olevien tärkeiden ihmisten kanssa. Olkoon se kuulumisien vaihtamista, laulua, tanssia, neulontaa tai mitä tahansa. Hymyä huuleen.

Ystävällisyyttä, ystävyyttä ja tasa-arvoa pohditaan myös yhdistystyön arjessa tärkeinä asioina. –  Ystävyydellä tarkoitetaan yhdenvertaisuutta, muun muassa työkaverin elämänkatsomuksen, vakaumuksen, yksityiselämän sekä itsemääräämisoikeuden kunnioittamista. Tämä näkyy jokapäiväisessä työssämme: erilaisuus on meille arkipäivää ja se nähdään työpaikkamme voimavarana, Savonlinnan Toimintakeskuksen henkilökunta painottaa. –  Hyvä ystävyys on vastavuoroista ja ystäviä ei tarvitse olla kymmeniä, muutama luottamuksen arvoinen riittää. Ystävällisyys ei maksa mitään, kiteyttää Linnaklubin porukka.

Tapahtumaa toteuttamassa: Savonlinnan OLKA-toiminta, Savonlinnan Seudun Kolomonen ry, Savonlinnan Seudun Reumayhdistys ry, Savonlinnan Seudun Romaniyhdistys ry, Savonlinnan Seudun Diabetes ry, Välistä väylälle -hanke oppilaitosyhteistyönä XAMK, SAMIedu ja Spesia, Saimaan Syöpäyhdistys ry, Itä-Savon Luonnonsuojeluyhdistys/Suomen Luonnonsuojeluliitto, Etelä-Savon Luustoyhdistys ry, Savonlinnan Selkäyhdistys ry, Savonlinnan Toimintakeskus ry, Savonlinnan Kuulo ry/Itä-Suomen Kuulopiiri, LinnaKlubi, Linnalan Setlementti ry/Tiistaipiiri, Savonlinnan Kriisikeskus/Savonlinnan Seudun Mielenterveys ry, Savonlinnan HaTTu ry, Savonlinnan Seudun Invalidit ry.

OLKA SAVONLINNA

  • Savonlinnan OLKA-piste sijaitsee Savonlinnan keskussairaalan Kansalaistorilla, Kahvila Huilituvan vieressä, 00-krs., Keskussairaalantie 6, 57120 Savonlinna.
  • Toiminta alkoi tammikuussa 2022.
  • OLKA Savonlinnan ajankohtaisia asioita ja tapahtumia voi seurata Facebookissa OLKA Savonlinna, www.olkasavonlinna.fi-sivustolla sekä uutiskirjeen muodossa Intrassa ja Kolomosen kuukausipostissa.
  • Savonlinnassa OLKA-toimintaa toteutetaan ja kehitetään Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n ja Savonlinnan keskussairaalan yhteistyönä. OLKA Savonlinnan toimintaa rahoittaa STEA.

Kirjoittaja: Mirja Turkka, hankekoordinaattori, OLKA Savonlinna, Savonlinnan Seudun Kolomonen ry

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content