Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Tervetuloa Mikkelin OLKA-pisteelle

Teemapäivää tällä kertaa Olka-pisteellä oli pitämässä Mikkelin Seudun Sydänyhdistyksestä Tapani Hakkarainen (vasemmalla) Kari Paavilainen (keskellä) ja Kari Piskonen (oikealla).

Mikkelin keskussairaalan pääaulassa sijaitsevassa OLKA-pisteellä voit tavata OLKAn työntekijöitä, yhdistyksien edustajia sekä sairaalavapaaehtoisia.

Teemapäivät

Monet yhdistykset ja toimijat ovat löytäneet OLKAsta paikan esitellä omaa toimintaa, jakaa tietoutta, esitteitä ja oppaita, sekä tarjota vertaistukea. Näitä tapahtumia kutsutaan teemapäiviksi. OLKAssa säännöllisesti teemapäiviä pitää Mikkelin alueella toimivat yhdistykset, kuten Saimaan syöpäyhdistys, Suomen Kipu, AVH -yhdistys, Omaishoitajat ja Läheiset, Muistiyhdistys, Sydänyhdistys, Allergia-, Iho- ja Astmayhdistys, Hengitysyhdistys ja Savon Mielenterveysomaiset. OLKA-pisteellä voit tavata myös sairaalapastorin. Vuoden 2022 aikana OLKAssa pidettiin yhteensä 70 teemapäivää, jota oli pitämässä yhteensä 22 eri yhdistystä, tai muuta tahoa.

OLKAn tulevat tapahtumat tiedotetaan Mikkelin Kaupunkilehden järjestöpastalta, OLKA Mikkelin Facebookissa ja Instagramissa sekä Estery – Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry:n sivustolla. Kaikki OLKA-pisteen tapahtumat ovat maksuttomia ja teemapäivään voi osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet. Teemapäivään osallistuminen ei siis edellytä, että olisi jonkin yhdistyksen jäsen, tai että itse sairastaisi jotain tiettyä sairautta.

Tietoa järjestöjen toiminnasta ja palveluista

OLKA-pisteeltä löytyy myös yhdistyksien kansiokaappi, yhdistyksien lehtiä, kaksi yleisötietokonetta, kirjastokärry sekä verenpaineen mittauspiste. Nämä kaikki ovat OLKA-pisteen kävijöiden vapaassa käytössä. OLKA-pisteen asiakaspalvelusta voi tulla kysymään tietoa eri yhdistyksistä ja niiden tarjoamista toiminnoista ja vertaistuesta. Yhdistysten kansiokaapista löytyy eri yhdistyksien oppaita ja esitteitä, siitä minkälaista toimintaa, kursseja, vertaisryhmiä ja tapahtumia yhdistys tarjoaa. Ohjaamista ja neuvontaa saa myös muihin asioihin. OLKA-pisteelle voi tulla myös pelkästään rupattelemaan ja istumaan, esimerkiksi silloin kun sairaalassa joutuu syystä tai toisesta viettämään aikaansa.

Mikkelin Seudun Sydänyhdistys on yksi aktiivinen OLKA-pisteellä toimija. Sydänyhdistyksen varapuheenjohtaja ja toiminnassa aktiivisesti mukana toimiva Kari Piskonen kertoo, että OLKA-pisteen teemapäivät ovat tarjonneet yhdistykselle keinon kertoa yhdistyksen toiminnasta, jakaa tietoisuutta ja erilaisia oppaita sydänterveyteen liittyen, sekä tarjota vertaistukea. OLKA-pisteen teemapäivät toimivat myös yhdistykselle tietynlaisen palvelupisteenä yhdistyksen jäsenille. Yhdistyksen suunnitelmissa on jatkossakin olla OLKA-pisteellä säännöllisesti pitämässä teemapäiviä.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

OLKA MIKKELI

  • Mikkelissä OLKA-toimintaa toteutetaan Etelä-Savon Hyvinvointijärjestöjen tuki ry:n eli Esteryn ja Etelä-Savon hyvinvointialueen kanssa yhteistyönä.
  • OLKA Mikkelin toiminta on alkanut vuonna 2019 ja sitä rahoittaa STEA.
  • OLKA-toiminnan asiakaspalvelu sijaitsee Mikkelin keskussairaalan pääaulassa (Porrassalmenkatu 35-37. 50100 Mikkeli) ja on avoinna ma-pe klo 9–14.
  • OLKA Mikkelin kuulumisia voi seurata Instagramissa @olkamikkeli ja Facebookissa nimellä OLKA Mikkeli. Lisätietoa saat myös estery.fi/olka -sivustolta

Kuvassa: Teemapäivää tällä kertaa OLKA-pisteellä oli pitämässä Mikkelin Seudun Sydänyhdistyksestä Tapani Hakkarainen (vasemmalla), Kari Paavilainen (keskellä) ja Kari Piskonen (oikealla).

Kirjoittaja: Noora Kähärä, OLKA-toiminnan koordinaattori, OLKA Mikkeli

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content