Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Satasairaalan OLKA-pisteen kevään kuulumiset

Pitkä ja luminen talvi on mennyt ja elelty kevätauringon paistaessa jo kirkkaana päivisin. Olemme ehtineet puuhailla Satasairaalan OLKA-pisteellä monenlaista talven ja kevään aikana.

Pandemiakautena emme ole voineet kutsua Satasairaalaan ulkopuolisia vierailijoita, mutta omalla väellä olemme pitäneet teemapäiviä jakaen eri järjestöjen materiaalia ja esitteitä, sekä tiedottaneet teemapäivistä info tv:n ja eri some-kanavien avulla. Olemme myös esitelleet uutta Toivo-sovelluksessa olevaa vertaistukiohjelmaa.

OLKA-piste on tunnettu ja näkyvä osa sairaalamme toimintaa, ja olemme järjestäneet menestyksellisesti erilaisia keräyksiä kuten joulukorttitempauksen ikäihmisille Siskojen ja Simojen kautta, sukkakeräyksiä sekä Asunnottomien yöhön, että viimeisimpänä saattohoitopotilaille tänne oman sairaalamme osastoille. Rakkaudella kudotut sukat ovat päässeet lämmittämään sekä jalkoja että mieltä.

Saimme tilaisuuden ottaa myyntiin kehitysvammaisten päivätoiminta Motarin hyväksi tehtyjä suosittuja avainkaulanauhoja, ja olemme saaneet heiltä vastapalveluna kauniita itseaskarreltuja kortteja. Näitä valloittavia kukkakortteja olemme jakaneet asiakkaille ja potilaille Ystävänpäivänä ja Naistenpäivänä vaaleanpunaisten ruusujen kera.

Annamme OLKA-pisteeltä myös liikuntaan ja terveelliseen elämään sekä mielen hyvinvointiin liittyviä ohjeita asiakkaille ja omalle henkilökunnallemme. OLKA-pisteen seinältä voi aika ajoin lukea hyvänmielen lauseita, katsella luontoon liittyviä valokuvia, ja esimerkiksi hiihtolomaviikon pyhitimme Satakuntalaisille talviliikuntavinkeille ja hiihtokartoille. Some-kanavien kautta on hyvä järjestää erilaisia OLKA-toimintaan liittyviä kyselyjä ja arvontoja, ja olemmekin saaneet jo ison joukon seuraajia.

Arvostamme OLKA-pisteellä myös taidetta ja kulttuuria. Satakulttuuria-hankkeen kanssa olemme pystyttäneet valokuvataidetta sairaalan tiloihin ja vitriiniin. Äimä ry:n ja Monikulttuuriyhdistyksen puhuttelevat valokuvat ovat herättäneet keskustelua, kuten myös vapaaehtoisemme hieno taidenäyttely.

OLKA-vapaaehtoiset ovat onneksemme päässeet takaisin toimintaan tänne Satasairaalaan ja heitä kysytään yhä useammin edeltä käsin saattoavuksi asiakkaiden poliklinikka tai tutkimuskäynneille. Mahtavat vapaaehtoisemme ovat laajentaneet avustaja- ja juttukaveritoimintaansa laboratorioon ja kirurgian poliklinikalle saaden paljon positiivista palautetta ympäri sairaalan. Kuvassa vapaaehtoisemme Leila ja Pirkko jakavat Naistenpäivän kunniaksi ruusuja ja kortteja asiakkaille.

Lähetämme keväisen valoisat terveiset täältä Porista, Satasairaalan OLKA-toiminnasta!

Huom. Toivo-valmennus käynnistyy viikolla 19. Lisätietoja ja hakulomake olkatoiminta.fi -sivustolta.

Kirjoittaja: Anne-Maarit Koivuniemi, palveluneuvoja, OLKA-piste

Kuva: Sirkku Vainionpää, palveluneuvoja, OLKA-piste

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content