Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

Mitä kulttuuri ja taide tarkoittavat Kuopion OLKAssa?

Kalamukki -tanssiryhmä Ilonan-päivä esityksensä jälkeen. Esiintyjillä on tonttulakit päässään, muuten asu on mustavalkoinen. Kaikki hymyilevät iloisesti.

Tervetuloa seuraamaan OLKA-viikkojen tapahtumia! Tänään Kuopion OLKA-toiminta kertoo, miten kulttuuri näkyy sairaalassa.

Se on sitä, kun näet jo kaukaa KYSin rakennukset, kuten Kaarisairaalan, jonka seinää peittää Evoluutio-taideteos.

Se on sitä, kun heti sisään sairaalan astuessasi saatat törmätä Tyyne Kettuseen, Sairaalaklovneihin tai nähdä vaikka Kalamukki-tanssiryhmän esityksen.

Se on sitä, kun tapaat sairaalassa OLKAn vapaaehtoiset, jotka ilomielin opastavat, kuuntelevat ja jututtavat sinua.

Se on sitä, kun kävelet taiteella ripustettujen sairaalankäytäviä läpi, jossa ystävällinen sairaalanhenkilökunta tervehtii ja on valmiina auttamaan sinua.

Se on sitä, kun pystyt istahtamaan hetkeksi kotoisan OLKA-pisteen värikkäille sohville ja halutessasi voit rupatella OLKA-koordinaattori Juuson tai OLKA-toimija Eevan kanssa.

Se on sitä, kun saat OLKA-pisteellä potilasyhdistyksien edustajilta tietoa heidän tarjoamastaan toiminnastaan ja tuesta.

Se on sitä, kun lähtiessäsi sairaalasta tunnet, että et ole yksin.

Kuopion OLKA-pisteen ovet aukesivat 9.1.2019 ja kulttuuri on ollut siitä lähtien vahva osa toimintaamme. Kuopion OLKAn ensimmäinen vapaaehtoistehtävä oli tanssiryhmä Kalamukkin esitys Ilonan päivänä 2019. OLKA-pisteellämme on myös muun muassa pidetty koskettavan ”Tule lähelle” kappaleen julkaisutilaisuus, valokuvanäyttely ja taidenäyttely, joka oli toteutettu yhdessä sairaalan potilaiden ja henkilökunnan kanssa. Sairaalaklovnitkin ovat myös aika-ajoin käyneet ilahduttamassa ja morjestamassa meitä OLKA-pisteellämme. Koemmekin, että kaikki tämä ja muu toimintamme ovat tärkeä osa meidän ja sairaalan toimintaa, koska se tekee sairaalassa asioimisesta ja työskentelystä mukavampaa. Tulemme jatkossakin panostamaan kulttuuritoimintaamme, jotta saisimme sairaalasta kokemuksena mahdollisimman hyvän kaikille.

Tutustu Kuopion OLKAn kulttuuritarjontaan videoiden avulla:

Tyyne Kettunen Kyssillä – Osa 1: Ilmoittautuminen
Kalamukki. Kuopio Tanssii ja Soi. 15.6.2019: Marjukka Suhonen: Kelpaatti

OLKA KUOPIO

  • Kuopion OLKA-piste sijaitsee Kuopion yliopistollisen sairaalan pääsairaalan rakennus 1:n pääaulassa (Puijonlaaksontie 2)
  • Toiminta alkoi tammikuussa 2019
  • OLKA Kuopion ajankohtaisia asioita ja tapahtumia voi seurata Facebookissa nimellä OLKA Kuopio ja Instagramissa @olkakuopio
  • Kuopiossa OLKA toimintaa toteutetaan Tukipilarin (tukipilari.fi) ja Kuopion yliopistollisen sairaalan (psshp.fi) yhteistyönä. OLKA Kuopion toimintaa rahoittaa STEA.

Kirjoittaja: Juuso Vartiainen, OLKA-koordinaattori, Tukipilari, OLKA Kuopio [email protected]

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Jaa artikkeli:

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content