Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

”Harvassa paikassa saa niin paljon positiivista palautetta kuin mitä tuossa aulassa saa”

Hyvinkään OLKAssa iloitaan vapaaehtoisten saamista kiittävistä palautteista ja hyvistä uutisista jatkorahoituksen suhteen.

Aula-avustaja Aimo kertoo, että hän saa asiakkailta huomattavan paljon kiitollista palautetta ollessaan sairaalavapaaehtoisena Hyvinkään sairaalassa. Myös henkilökunta arvostaa suuresti sairaalavapaaehtoisia, kertoo sairaalan palveluneuvoja Tiina Anttila: ”Meillä ainakin henkilökunta oli hirmu onnellisia, kun olette tulleet takaisin!”

Hyvinkään OLKAssa on lähes 50 vapaaehtoista, aula-avustajina, sydändigineuvojina ja vertaistukijoina. Korona on tietysti rajoittanut myös sairaalan vapaaehtoistoimintaa, ja HUSin alueella toiminnan keskeytys jatkui pitkään, tarkkaan ottaen 19 kuukautta.

Sairaalan arki on kaivannut näitä hyvän lähettiläitä, ja voi sitä lokakuista ilon päivää, kun vihreäliiviset vapaaehtoiset palasivat tehtäviinsä.

Te aula-avustajat olette niin arvokkaita Hyvinkään sairaalassa, iloitsee Anttila.

Hyviä ja huonoja uutisia

Viime aikoina koronatilanne on pahentunut, ja jouduimme keskeyttämään vapaaehtoistoiminnan jälleen toistaiseksi. Harmillista, mutta tietysti kaikkien terveysturvallisuus edellä.

Mutta vielä ne hyvät uutiset! OLKAn vapaaehtoistoimintaa on Hyvinkään sairaalassa toteutettu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEAn) tukemana yhdessä järjestökumppani Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston kanssa kolmivuotisena kehittämishankkeena (2019-2021). Nyt hankekauden päättyessä, STEA esittää OLKA-toiminnan jatkamista Hyvinkään sairaalassa myös tulevana vuonna!

Näin ollen kiitollisina ja toiveikkaana kohti vuotta 2022, toivottavasti tavataan taas pian sairaalan arjessa vapaaehtoisiamme! Vapaaehtoisen kohtaaminen voi olla sairaalassa kävijän päivän aurinko, kuten Aimo kertoo.

Katso Aimon ja Tiinan koko jutustelu sairaalavapaaehtoistoiminnasta (YouTube)

Aula-avustaja Aimo Hyvinkään sairaalassa

Kirjoittajat: Senja Liikonen, järjestökoordinaattori, OLKA Hyvinkää, Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ja Outi Nurminen, palveluneuvoja, OLKA Hyvinkää, Hyvinkään sairaala
Video: Raimo Oksanen, viestinnän suunnittelija, OLKA Hyvinkää

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content