Koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa

“Tule lähelle” -laulun julkistustilaisuus Kuopion OLKA-pisteellä

”Tule lähelle” -laulun ydintiimi poseeraa kameralle. Heitä on kolme ja kaikilla on iloinen ilme.
”Tule lähelle” -laulun ydintiimi (vas.) laulaja ja säveltäjä Kirsi Lappalainen, Pohjois-Savon Omaishoitajayhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kuukkanen ja KYSin palvelukeskusjohtaja, ylilääkäri Tatu Kemppainen.

“Tule Lähelle” -laulu toteutettiin yhteistyössä Pohjois-Savon Omaishoitajayhdistyksen ja KYSin kanssa. Laulun säveltäjä ja sanoittaja on Kirsi Lappalainen. Sovittajana ja äänittäjänä toimi KYSin palvelukeskusjohtaja, ylilääkäri Tatu Kemppainen. Kappaleeseen on tehty Kukka-Maaria Lepistön valokuvista koostettu video, jonka toteutuksesta vastasi KYSin Tatu Kemppainen. Vahvana vaikuttajana toimi Pohjois-Savon Omaishoitajayhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kuukkanen.  

Kirsi Lappalainen kuvaa laulun säveltämisen vaiheita. – Omakohtainen kokeminen erityislapsien rinnalla elämisestä on kappaleen syntymisen ydin. Kappaleen sanoihin “näe, huomaa ja kuule”   tiivistyy omaishoitajan arki ja sen haasteet.  Omaishoitajayhdistyksen koskettavan kappaleen julkistamistilaisuuden yhtenä tarkoituksena oli tuoda asiakkaita lähemmäksi sairaalan toimintaa. OLKA-pisteellä järjestetyssä tilaisuudessa kävikin yli 50 kävijää. Kävijöissä oli yhdistysten ja sairaalan henkilökuntaa sekä sairaalan asiakkaita. 

Paikalla olleet kertoivat tunnelmista. – Tilaisuudessa huokui lämpö ja yhdessä oleminen. Oli todella hienoa seurata kävijöiden välistä kanssakäymistä. Julkistamistilaisuus oli menestys. Se toimi hienosti siltana yhdistyksien, sairaalan henkilökunnan ja asiakkaiden välillä.  

OLKA-piste on toiminut KYSissä yli vuoden verran. – Olemme kiitollisia siitä, kuinka lyhyen historian aikana olemme saavuttaneet ainutlaatuista yhteistyötä. Kuten laulun ensimmäisissä sanoissa sanotaan ”Mitä elämä on, sitä opiskellaan yhdessä ja erikseen”. Muistetaanhan olla toisillemme apuna ja tukena. 


Teksti: OLKA-koordinaattori Juuso Vartiainen, Tukipilari  ja asiakkuuspäällikkö Merja Ålander, KYS 

Tilaa OLKAnen-uutiskirje

Jaa artikkeli:

Uusimmat

Arkisto

Arkistot

Avainsanat

Skip to content